Vesepecsenye olajos páccal
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávaló
- 0.5 kg tisztított vesepecsenye
- 10 dkg szalonna
- fűszerek
- tárkony
- kakukkfű
- 1 dl olaj
- vegyes zöldség
- 2 dl citromlé
Elkészítés
A vegyes zöldséget megtisztítjuk, a felét egy tűzálló tál aljába tesszük. Rászórjunk tárkonyt, kakukkfűvet. Rátesszük a vesepecsenyét, amit megtűzdelünk szalonnával. Rátesszük a másik fele vegyes zöldséget. Meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Betesszük fedővel a hűtőbe, 24 vagy 48 órán keresztül állni hagyjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük kb. 30 percig. Saját levével locsolgatjuk. Figyeljünk oda, hogy a zöldségek ne égjenek oda, ezért rakjuk sütés előtt inkább a vesepecsenye alá ezeket! A húst 10-15 perccel a tálalás előtt megsózzuk. Vagy a saját mártásával tálaljuk, vagy ugyanezt a mártást, amit turmixgéppel pépesítettünk, beletesszük 3 dkg lisztből és 2 dkg olajból készített rántásba. Ízesíthetjük citromlével és tejföllel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.