Vesepecsenye olajos páccal

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávaló

  • 0.5 kg tisztított vesepecsenye
  • 10 dkg szalonna
  • fűszerek
  • tárkony
  • kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • vegyes zöldség
  • 2 dl citromlé

Elkészítés

A vegyes zöldséget megtisztítjuk, a felét egy tűzálló tál aljába tesszük. Rászórjunk tárkonyt, kakukkfűvet. Rátesszük a vesepecsenyét, amit megtűzdelünk szalonnával. Rátesszük a másik fele vegyes zöldséget. Meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Betesszük fedővel a hűtőbe, 24 vagy 48 órán keresztül állni hagyjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük kb. 30 percig. Saját levével locsolgatjuk. Figyeljünk oda, hogy a zöldségek ne égjenek oda, ezért rakjuk sütés előtt inkább a vesepecsenye alá ezeket! A húst 10-15 perccel a tálalás előtt megsózzuk. Vagy a saját mártásával tálaljuk, vagy ugyanezt a mártást, amit turmixgéppel pépesítettünk, beletesszük 3 dkg lisztből és 2 dkg olajból készített rántásba. Ízesíthetjük citromlével és tejföllel.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.